ENGAGE ROTARY, CHANGE LIVES ROTARY INTERNATIONAL

Ročník 2017

Fotografie z akce

21. září 2017 se v České republice uskutečnil již 6. ročník dětského maratonu World Marathon Challenge, přičemž celosvětově se jednalo již o 10. ročník. Dětského maratonu se opět zúčastnily školy z Pardubic a z Hradce Králové a nově se k nim připojily i školy z Poděbrad. V kategorii smíšených družstev s věkovou hranicí 13 let se u nás závodu účastnilo celkem 11 základních škol na stadionech v Pardubicích a v Poděbradech.

Štafeta na maratonskou vzdálenost byla odstartována ve čtvrtek 21. září 2017 v 10 hodin.

Za Hradec Králové závodily již tradičně ZŠ Sever, ZŠ Štefánikova a ZŠ Štefcova, za Pardubice letos vyběhly ZŠ Benešovo náměstí, ZŠ Bratranců Veverkových a ZŠ Staňkova. V Poděbradech se maratonu zúčastnily GJP Poděbrady, Gymnázium Bohumila Hrabala, Masarykova ZŠ Dymokury, ZŠ Václava Havla a ZŠ TGM Poděbrady.

Letos závodníkům přálo počasí, které bylo téměř ideální pro tento typ závodu. Školy v Hradci Králové a v Pardubicích závod absolvovaly již poněkolikáté a týmy byly na závod velmi dobře připravené. ZŠ Benešovo náměstí zvítězila v naprosto jedinečném čase 01:53:13. Pod 2 hodiny se dostala rovněž ZŠ Štefcova (01:59:15).

Rotary Club Hradec Králové tímto děkuje školám a jejich reprezentantům za účast. Zároveň děkuje magistrátu Pardubic a Královéhradeckému kraji za podporu při pořádání této akce.

Výsledky celosvětového klání jsou zde:
http://www.competitioncentre.net/results?leagueCode=wmc

Škola Čas (hh:mm:ss) Město
ZŠ Benešovo náměstí 1:53:13 Pardubice
ZŠ Štefcova 1:59:15 Hradec Králové
ZŠ Staňkova 2:04:27 Pardubice
ZŠ Sever 2:04:59 Hradec Králové
ZŠ Štefánikova 2:07:01 Hradec Králové
ZŠ Bratranců Veverkových 2:10:57 Pardubice

 

Dětský maraton byl uspořádán za laskavé podpory Královéhradeckého kraje.

Facebook:
https://www.facebook.com/detskymaraton/

Video: