ENGAGE ROTARY, CHANGE LIVES ROTARY INTERNATIONAL

Ročník 2014

Pozvánka na závod

Fotografie z Hradce Králové

Fotografie z Pardubic

Letos se uskutečnil již 7. ročník dětského maratonu World Marathon Challenge. Maratonu se opět zúčastnily školy z České republiky. V kategorii smíšených družstev s věkovou hranicí 13 let se u nás závodu účastnily 4 základní školy z Pardubic a 3 základní školy z Hradce Králové. Celkem se letos účastnilo 65 škol z celého světa. První místo v celkovém žebříčku obsadila londýnská škola Southend High s časem 01:49:43.

Štafeta na maratonskou vzdálenost byla v obou městech odstartována ve středu 1. října 2014 v 10 hodin a na královéhradeckém stadionu TJ Sokol i na pardubickém Městském atletickém stadionu se žáci za vydatné podpory svých týmů opět utkali s časem. Každá škola získala i pro letošní závod svého patrona z řad známých osobností města, kterému byly svěřeny úvodní metry štafety.

V Hradci Králové se účastnily Josefa Gočára, ZŠ Sever a ZŠ Štefcova, kterým úvodní úsek rozeběhli Martin Hosták, hokejový expert, Jiří Šimánek, hokejista extraligového týmu Mountfield HK, a Filip Zorvan, nadějný fotbalista FC Hradec Králové.

V Pardubicích letos vyběhly dokonce 4 základní školy ZŠ Benešovo náměstí, ZŠ Bratranců Veverkových, ZŠ Staňkova a letos poprvé také ZŠ Polabiny I. Zahájení pardubické štafety se ujali Martin Hašek, bývalý fotbalový reprezentant a v posledních letech trenér Sparty, aktuálně působící v pardubickém fotbalovém týmu, Ivana Panochová, manažerka Galerie města Pardubic, Jana Kárníková, nejlepší koulařka a mnohonásobná mistryně ČR, a Ladislav Špiner, oblíbený herec Východočeského divadla.

Obě města nakonec minul déšť a drobné mrholení před startem závodníky nijak neznervóznilo, takže žáci opět podali vynikající běžecké výkony. Sportovní duch a týmová podpora umocnili příjemnou atmosféru, která panovala na obou stadionech.

Rotary Club Hradec Králové by tímto rád poděkoval školám a jejich reprezentantům za účast a pochválil závodící děti, jejichž nasazení a sportovní výkony byly obdivuhodné. Zároveň děkuje i magistrátům Hradce Králové a Pardubic za podporu při pořádání této akce.

http://www.competitioncentre.net/results?leagueCode=wmc

Škola Čas (hh:mm:ss) Město Celkové pořadí
ZŠ Sever 2:02:21 HK 9.
ZŠ Benešovo náměstí 2:04:20 PCE 17.
ZŠ Štefcova 2:04:24 HK 18.
ZŠ Polabiny I. 2:12:25 PCE 27.
ZŠ Josefa Gočára 2:12:48 HK 32.
ZŠ Staňkova 2:13:12 PCE 33.
ZŠ Bratranců Veverkových 2:20:23 PCE 46.